Logotipo de Petición Pública España
Vista la Recogida de Firmas Apoya este Recogida de Firmas. Suscríbase y divulgue. Su apoyo es muy importante.

Recogida de Firmas L'Hospitalet sense vies

Para: Ministerio de Fomento así como todas las administraciones estatales, autónomics y locales competentes.

L’any 2000 un grup de ciutadanes i ciutadans i mes de un centenar d’associacions i entitats vam impulsar la Plataforma « L’Hospitalet sense vies » amb l’objectiu de canalitzar el sentit majoritari de la ciutadania davant el Ministeri de Foment en la reivindicació de soterrar les vies del tren al seu pas per la nostra Ciutat.

En 2001, l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Conselleria de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Foment van acordar el soterrament de les vies de la línia de Vilanova, la construcció de les estacions de la Torrassa i Bellvitge – Gornal i l’estudi de soterrament de la línia de Vilafranca.

Les obres de l’AVE van retardar l’inici de l’execució i, finalment, l’any 2008 es va aprovar el projecte de soterrament de la línia de Vilanova i la construcció de les dues estacions, restant pendent el tram de la línia de Vilafranca.

Davant l’incompliment per part del Ministeri de Foment dels acords signats pel soterrament de les vies del tren i de l’anunci d’un altre ajornament sense data determinada d’inici del projecte, les entitats sotasignants,


MANIFESTEM :


Que sent conscients de la situació de crisi econòmica i financera actual, L’Hospitalet no pot renunciar a aquest projecte estratègic que ens ha de permetre el desenvolupament com a Ciutat, la creació de noves oportunitats de futur i un major benestar.

No soterrar les vies al pas per la ciutat comportarà el retard de projectes fonamentals com la transformació de la Granvia, el BiopoLH, la comunicació entre els nostres barris o l’accessibilitat al riu.

Davant d’aquesta situació, entitats i veïns/es tornem a exigir el que vam demanar l’any 2000 i que les institucions van acordar i aprovar el 2001 i el 2008:
Dur a terme el projecte de soterrament de la línia de Vilanova, aprovat el 2008, que s’havia d’executar en un termini de quatre anys.
La construcció de l’estació central intermodal de la Torrassa.
La construcció de l’estació de Bellvitge – Gornal.
Realitzar el projecte executiu de la línia de Vilafranca, dotar-lo econòmicament i marcar un termini d’execució.
Una millor accessibilitat del baixador de Bellvitge-Gornal mentre no es disposi de la nova estació.

Convidem als ciutadans i ciutadanes i al teixit associatiu a donar suport al present manifest i a la Plataforma per aconseguir quan abans el soterrament de les vies a L’Hospitalet i la millora de les infraestructures ferroviàries a la nostra ciutat.


L’Hospitalet, maig de 2011.


¿Cuál es su opinión?
Esta recogida de firmas se encuentra en el sitio web Petición Pública España que proporciona alojamiento online gratuito para recogidas de firmas públicas. Si usted tiene una pregunta para el autor de la petición puede enviar a través de esta página de Contactar Autor
Ya Firmado
111 Personas

Su apoyo es muy importante. Apoye esta causa. Firma la recogida de firmas.