Logotipo de Petición Pública España
Vista la Recogida de Firmas Apoya este Recogida de Firmas. Suscríbase y divulgue. Su apoyo es muy importante.

Recogida de Firmas Obertura del Servei de Hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona les 24 hores tots els dies de l’any.

Para: CONSELLERIA DE SANITAT.GENERALITAT DE CATALUNYA


La Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Joan XXIII, us demanem la vostra adhesió a la campanya de recollida de signatures que convoquem, per reivindicar l’atenció adequada de tot tipus d’infart, incloent l’infart de miocardi amb elevació del segment (ST). Aquest tipus d’infart necessita d’una Angioplàstia primària (cateterisme cardíac).

L’Angioplàstia primària és un procediment que consisteix en desobstruir l’arteria del cor taponada perquè pugui arribar la sang amb oxigen al múscul del cor. Es tracta d’evitar que aquesta part del múscul cardíac mori i així permetre que el cor pugui seguir funcionant correctament.
Per salvar el teixit del múscul cardíac L’ANGIOPLÀSTIA PRIMÀRIA s’ha de realitzar abans de dues hores des de l’inici de l’infart.

En un estudi realitzat pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), en el que es feia un seguiment a 300 persones amb infart, la taxa de compliment de codi infart només va ser d’un 56.96 %. Això vol dir que el 48 % de les persones infartades no se’ls hi va poder realitzar l’ ANGIOPLÀSTIA PRIMÀRIA abans de les dues hores estipulades.

És per això que reivindiquem l’obertura del servei d’Hemodinàmica les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any a Tarragona. Aquesta unitat actualment està tancada 124 dies a l’any, els dies restants (241), només està oberta de 8 del matí a les 5 hores de la tarda, i una hora abans del tancament de l’unitat no s’admet cap pacient i aquests casos es deriven a Barcelona.

Tarragona és l’única província del seu nivell, amb més de 800.000 habitants, on no es pot realitzar cateterisme cardíac les 24 hores del dia dels 365 dies de l’any. A les Terres de l’Ebre les persones que pateixen un infart de tipus amb elevació del ST fora de l’horari, es troben a 200 Km de rebre el tractament adequat.

El dia 18 de Gener del 2012 el Departament de Salut de la Generalitat feia públic que estudiaria la obertura de la sala de Hemodinàmica perquè el servei tingui cobertura les 24 h. del dia, però segons sembla el Govern té altres prioritats i el dia 18 de març ha decidit que s’obrirà a patir del mes d’octubre, sense cap dotació econòmica addicional.

També volem informar-vos que aquesta iniciativa també la portem a terme tots els dimarts de 7 a 12 h del matí al Hall de l’Hospital.


¿Cuál es su opinión?
Esta recogida de firmas se encuentra en el sitio web Petición Pública España que proporciona alojamiento online gratuito para recogidas de firmas públicas. Si usted tiene una pregunta para el autor de la petición puede enviar a través de esta página de Contactar Autor
Ya Firmado
2 Personas

Su apoyo es muy importante. Apoye esta causa. Firma la recogida de firmas.