Logotipo de Petición Pública España
Vista la Recogida de Firmas Apoya este Recogida de Firmas. Suscríbase y divulgue. Su apoyo es muy importante.

Manifiesto Plataforma Oppida - TARRAGONA

Para: ciudadanos y colectivos de Tarragona

QUI SOM?

La Plataforma Oppida som una plataforma oberta d’associacions, entitats i particulars de Tarragona d'origen molt divers amb inquietuts i necessitats comunes, que al gener de 2016 ens ajuntem per unir esforços amb la voluntat de generar consciència, debat, compromís, espais i contingut social i cultural per a la ciutat.


QUÈ DENUNCIEM?

- Associacionisme fragmentat. Entenem Tarragona com una ciutat activa associativament, amb molts col·lectius i entitats que incentiven l'entramat social de la ciutat, tot i així, fins ara no ha existit una col·laboració directa entre totes nosaltres i no teniem cap projecte comú per aconsguir les necessitats que totes compartim.

- Conformisme davant d’una gestió de la cultura partidista i electoralista. Entenem que les institucions gestionen l'oferta cultural basant-se principalment en dates festives preestablertes (Santa Tecla i Sant Magí principalment) i en els seus interessos electoralistes. Denunciem doncs, la manca d'espais, físics i temporals, de gestió independent, on les decisions depenguin dels propis col·lectius i persones que són qui realment generen la riquesa cultural de Tarragona.

- Manca de cessió d'espais per a que les associacions, entitats i particulars desenvolupin les seves propostes. La nostra ciutat disposa de nombrosos espais de propietat municipal, que en comptes d’èsser revitalitzats cedint-los a entitats amb voluntat d'oferir quelcom a la ciutadania, s'abandonen a la seva sort fins a degradar-se, generant una sensació de desidia institucional en vers els espais públics, l'associacionisme i la cultura a Tarragona.


QUÈ PROPOSEM?

- Organitzar-nos totes aquelles que compartim la voluntat de generar alternatives i contingut social i cultural però que no trobem l'espai ni les facilitats per dur-ho a terme. Busquem més persones i col·lectius que es trobin amb les mateixes inquietuts per a participar activament i solidària sumant noves idees i forces en l’assemblea.

- Generar debat, reflexió i propostes concretes. Assumim entre totes la responsabilitat de crear un espai social i cultural comú a Tarragona, unim-nos i empoderem-nos de la situació actual. Que cap iniciativa popular es perdi per culpa de la manca de suport de les institucions.

- Posar els espais públics al servei de les persones. Volem que les institucions facilitin l’accés als espais i a les infraestructures per a que aquests aportin un retorn real a la ciutat. Espais i infraestructures on poder abarcar i desenvolupar les activitat que durant molts anys tots aquests col·lectius, associacions, entitats i persones porten oferint a la ciutadania, i als nous que es formulin a partir d’ara. Espais i infraestructures que durant molt de temps han estat negats. Un lloc on conflueixin totes les branques de la cultura popular que existeixen en aquesta ciutat, a partir d’ara, i fins al final.


¿Cuál es su opinión?
Manifiesto Plataforma Oppida - TARRAGONA, para ciudadanos y colectivos de Tarragona fue creada por: TARRAGONA.
Esta recogida de firmas se encuentra en el sitio web Petición Pública España que proporciona alojamiento online gratuito para recogidas de firmas públicas. Si usted tiene una pregunta para el autor de la petición puede enviar a través de esta página de Contactar Autor
Ya Firmado
156 Personas

Su apoyo es muy importante. Apoye esta causa. Firma la recogida de firmas.