Logotipo de Petición Pública España
Vista la Recogida de Firmas Apoya este Recogida de Firmas. Suscríbase y divulgue. Su apoyo es muy importante.

Recolzar la iniciativa ciutadana Guanyem Altea

Para: Totes les persones residents a Altea

MANIFEST GUANYEM ALTEA

Vivim temps de canvis profunds. Aprofitant el context de crisi, els poders econòmics han emprès una oberta ofensiva contra els drets i les conquestes socials de la majoria de la població. No obstant això, l'anhel d'una democràcia real és cada vegada més intens a les places, al carrer, a la xarxa però també a les urnes.

En els últims anys, multitud de moviments i iniciatives ciutadanes han denunciat l'estafa que estem patint i han evidenciat la incapacitat de la vella política per donar resposta a les necessitats de la gent. Aquestes iniciatives, però, han topat sovint amb l'arrogància d'unes elits que se senten impunes, que no corregeixen els seus errors i que ara ens volen imposar una segona Transició perquè res canviï.

No ens podem permetre un bloqueig institucional des de dalt que ens deixi sense futur. Hem d'enfortir, més que mai, el teixit social i els espais d'autoorganització ciutadana. Però ha arribat l'hora, també, de reapropiar-nos de les institucions per posar-les al servei de les majories i del benestar comú.
Per demostrar que ho sabem fer d'una altra manera hem d'anar pas a pas. I el primer pas és començar per allò que coneixem de prop: l'àmbit municipal, el nostre poble.

Altea es presenta com una joia del mediterrani, un lloc idíl•lic per viure o venir a passar una temporada, però les persones que vivim aquí pesa un deute viu de més de 20 milions d'euros gestada durant el període que més ha pogut recaptar l'Ajuntament, gràcies a afavorir tot tipus de pilotazos urbanístics que han deteriorat el nostre entorn i medi ambient. Un deute contret a base d'obres faraòniques i una contractació pública poc transparent, que sempre ha beneficiat els mateixos. La qualitat de vida de la gran majoria de alteans i alteanes s'ha vist reduïda i ha augmentat el nombre de persones amenaçades per l'exclusió social.

Perquè creiem necessari canviar aquest rumb i acabar amb el clientelisme caciquil, l'abús de poder i la por, que ens han fet patir aquells que han segrestat el poder, que només correspon a la ciutadania, volem decidir, aquí i ara, com ha de ser la Altea que necessitem i desitgem.

Aquesta iniciativa democràtica per tornar la sobirania al nostre poble no seria un fenomen aïllat. Connectaria amb moltes iniciatives germanes que s'estan produint a la nostra Comunitat Autònoma,en el conjunt de l'Estat i en Europa, que busquen trencar des de baix amb l'actual règim polític i econòmic basat en la corrupció i el saqueig de la cosa pública per mantenir els privilegis i beneficis d'una minoria.
Volem un poble que promoga l'honestedat dels governants i que impedeixa la connivència mafiosa entre política i diners. Cal posar fi a l'acumulació de càrrecs, limitar sous i mandats, impulsar agendes transparents i establir mecanismes efectius de control i revocabilitat dels responsables públics. Volem un nou contracte ètic entre ciutadania i representants.

Hem de trobar la forma d'aturar i revertir les desigualtats insultants que s'han produït en els últims anys. Volem un poble sense desnonaments ni malnutrició, on la gent no es vegi condemnada a viure a les fosques o patir augments abusius d'impostos locals. L'accés a l'habitatge, a l'educació, a la sanitat, a una renda mínima, han de ser drets garantits i no privilegis a l'abast d'una minoria.

Volem una autèntica democràcia en el nostre municipi, que obligui els representants públics a manar obeint. Una democràcia real, on la gent participe en la presa de les decisions fonamentals que els afecten, amb iniciatives i consultes ciutadanes vinculants que ajuden a prendre decisions compartides i legitimades, volem una gestió transparent amb controls ciutadans i socials tant sobre la gestió dels diversos càrrecs electes i del funcionament de cadascuna de les regidories, com sobre els pressupostos i les contractacions públiques.

Necessitem una Altea acollidora i integradora amb les persones de divers origen que viuen aquí, o que ve a visitar-nos, però disposada, també, a posar en valor la seua cultura, la seua història i la seua llengua pròpia.

Altea és poble de tolerància i acolliment, i és el que el nostre poble vol seguir donant, amb l'únic motiu de recollir "la satisfacció" tant del propi veí com la del visitant que s'acoste, perquè es porte el record d'un lloc a que li agradaria tornar o fins i tot, com no, instal•lar-se, com ha fet una gran part de la població alteana.

Necessitem institucions que aposten per l'economia social i per la creació d'ocupació sostenible. La contractació pública ha de respectar criteris de justícia social i ambiental.

No volem un poble que venga el patrimoni ambiental, als voltants del seu riu o els vessants de les seves muntanyes, o l'entorn del port, al millor postor. No volem un poble sotmès a la voluntat de urbanitzadors, promotors, especuladors, ... Volem institucions que recuperen el control democràtic dels béns comuns, que impulsen mesures fiscals i urbanístiques que acaben amb l'especulació de sòl i fomenten polítiques energètiques sostenibles ecològicament. Volem institucions que façen de l'educació i la cultura un eix central per al desenvolupament de la seua gent, que aposten per fer-la visible i accessible a tota la ciutadania.

Moltes d'aquestes iniciatives han estat defensades amb valentia, des de fa temps, per moviments socials, veïnals i per diferents espais polítics. Però no les podrem dur a terme sense la implicació d'amplis sectors de la nostra societat.

Rescatar la democràcia dels poders que la mantenen segrestada és un repte difícil, ambiciós, però al mateix temps apassionant. Exigeix la gestació de nous instruments d'articulació social i d'intervenció política on es trobe la gent organitzada i, la que comença a mobilitzar-se. La que porta temps lluitant i la que se sent estafada però anhela il•lusionar-se amb un projecte comú.

Per això impulsem aquesta Plataforma ciutadana. Per construir una candidatura de confluència, amb vocació guanyadora, de majories. Una candidatura que entusiasme, que tinga presència en tots els racons del poble, en els llocs de treball, en el món de la cultura, i ens permeta transformar les institucions en benefici de la gent.

Una candidatura que treballe a partir d'unes línies guia, clares i concretes:

- Auditoria ciutadana sobre els contractes i els comptes publiques amb l'objectiu de determinar el deute il•legítima.

- Model de desenvolupament econòmic ecològic i ètic en contra d'un model basat sobre els pilotazos urbanístics , és a dir, un nou model econòmic i social que aposte tant per la creació d'ocupació, recolzant els drets dels col•lectius més vulnerables, com per la conservació dels recursos naturals i culturals.
+Remunicipalització dels serveis públics privatitzats i posar-los sota el control real ciutadà.
+Afavorir i interrelacionar les iniciatives ciutadanes de tipus cooperatiu i solidari.
+Desenvolupament de polítiques locals que afavoreixen el dret a un habitatge digne i que anteposen la dignitat de les persones i els seus drets fonamentals, als interessos de banquers i especuladors, intentant impedir, per tots els mitjans possibles, els desnonaments en la nostra localitat.

- Un poble governat per gent honrada, on els ciutadans tinguen mecanismes de control sobre la gestió i actuació pública dels nostres representants per garantir que treballen al servei del bé comú i que els diners públics no es facen servir per articular un nou clientelisme local.

No volem ni una coalició ni una simple sopa de lletres de partits polítics. Som uns ciutadans que pensem que ens mereixem alguna cosa nova i volem participar individualment en aquest canvi sense delegar a persones o organitzacions polítiques Volem defugir les velles lògiques de partit i construir nous espais que, respectant la identitat de cada organització que done suport a aquest projecte, vagen més enllà de la suma aritmètica de les parts que els integren. Pensem que el nostre poble reuneix les condicions per fer-ho possible.

No hi ha una fórmula màgica per resoldre les dificultats que ens trobarem al camí. Haurem de caminar preguntant i haurem de fer-ho sense por. Les millors experiències ens demostren que si ens organitzem a partir d'objectius i pràctiques concretes, podrem assolir fites que semblaven impossibles.
Malgrat la duresa de la crisi, s'ha obert una esquerda històrica que no podem ni volem desaprofitar. Vivim temps excepcionals que exigeixen iniciatives valentes i creatives. Si som capaços d'imaginar una altra Altea, tindrem el poder de transformar-la.

Et convidem a pensar junts el proper 22 de novembre al bar del CEAM a les 18: 00h. Per nosaltres, pels que ens han precedit en l'obstinació i pels que vindran. Ha arribat l'hora de demostrar que és possible construir un poble diferent. Ha arribat el moment de guanyar Altea.

POTS COL.LABORAR EN LA REDACCIÓ D'AQUEST MANIFEST EN https://titanpad.com/mBxXt2FQRY

Reunió oberta per a preparar propea Assemblea, dilluns 12 gener 2015 a les 18: 30h. al bar del CEAM

ASSEMBLEA GUANYEM ALTEA 22 DE GENER a les 18:30h. al bar del CEAM ((Carrer Marina Baixa, nº 6, Altea)


¿Cuál es su opinión?
Esta recogida de firmas se encuentra en el sitio web Petición Pública España que proporciona alojamiento online gratuito para recogidas de firmas públicas. Si usted tiene una pregunta para el autor de la petición puede enviar a través de esta página de Contactar Autor
Ya Firmado
5 Personas

Su apoyo es muy importante. Apoye esta causa. Firma la recogida de firmas.